Kindle Kunang Pesisir Morten ePUB ¾ Kunang PesisirPDF EPUB Ê cutabovebarberagencycouk

[PDF / Epub] ☄ Kunang Pesisir Morten ✓ Raiha Bahaudin – Cutabovebarberagency.co.uk Kampung Morten 1984 Dengan sebatang sungai kotor bukan saja dipenuhi dengan sampah sarap dan ketam lumpur Uca Annulipes Juga telah menjadi garis ghaib pemisah dua komuniti bangsa selama berdekad dekadPDF Epub Kunang Pesisir Morten Raiha Bahaudin Cutabovebarberagencycouk Kampung Morten 1984 Dengan sebatang sungai kotor bukan saja dipenuhi dengan sampah sarap dan ketam lumpur Uca Annulipes Juga telah menjadi garis ghaib pemisah dua komuniti bangsa selama berdekad dekad Kampung Morten Dengan seba

Tang sungai kotor bukan saja dipenuhi dengan sampah sarap dan ketam lumpur Uca Annulipes Juga telah menjadi garis ghaib pemisah dua komuniti bangsa selama berdekad dekad Sehinggalah keajaiban berlaku dengan kehadiran seorang budak perempuan sembilan tahun comotnya ya ampun Kunang Pesisir PDFEPUB or be

kunang book pesisir epub morten download Kunang Pesisir pdf Kunang Pesisir Morten EpubTang sungai kotor bukan saja dipenuhi dengan sampah sarap dan ketam lumpur Uca Annulipes Juga telah menjadi garis ghaib pemisah dua komuniti bangsa selama berdekad dekad Sehinggalah keajaiban berlaku dengan kehadiran seorang budak perempuan sembilan tahun comotnya ya ampun Kunang Pesisir PDFEPUB or be

10 Comments on "Kindle Kunang Pesisir Morten ePUB ¾ Kunang PesisirPDF EPUB Ê cutabovebarberagencycouk"

  • Naim AlKalantani

    Kindle Kunang Pesisir Morten ePUB ¾ Kunang PesisirPDF EPUB Ê cutabovebarberagencycouk kunang book, pesisir epub, morten download, Kunang Pesisir pdf, Kunang Pesisir Morten EpubBahasanya sangat puitis Terkejut aku baca Digarap dengan kemas dari awal hingga akhir Pada mulanya aku agak skeptik dengan lenggok yang sangat menarik Kerana; penulis menggunakan ayat ayat dan bahasa yang tinggi bagi 'aku' yang berumur 9 tahun Mana ada budak 9 tahun bercakap sedemikian Aku pun belek belek balik buku ni rupa rupanya 'aku' ini ditulis balik oleh


  • Asmar Shah

    Kindle Kunang Pesisir Morten ePUB ¾ Kunang PesisirPDF EPUB Ê cutabovebarberagencycouk kunang book, pesisir epub, morten download, Kunang Pesisir pdf, Kunang Pesisir Morten EpubAku jatuh hati dengan buku ni Serius Selepas habis membaca naskah ini aku google siapa penulisnya Aku cuba intai serba sedikit berkaitan penulis di dalam muka buku Aku suka dengan cara penyampaian ceritanya Santai Padat Comel45 untuk Kunang Pesisir MortenBuku ini seperti membuka kisah zaman kanak kanak aku dahulu Walaupun dilahirkan dizaman 90 an namun aku sempat merasai zaman kanak kanak yang masih tidak memegang gadjet dan telefon pintar Aku pernah tinggal di kawasan setinggan bermain kejar kejar di dalam timbunan sampah berenang di lautan yang dipenuhi dengan sampah dan najis penduduk sekitar terutama apabila hujan budak budak yang berada di kampung setingga itu akan terjun ke dalam laut Sebabnya apabila hujan air di dalam laut akan terasa panas dan paling penting laga


  • Regina Ibrahim

    Kindle Kunang Pesisir Morten ePUB ¾ Kunang PesisirPDF EPUB Ê cutabovebarberagencycouk kunang book, pesisir epub, morten download, Kunang Pesisir pdf, Kunang Pesisir Morten EpubKUNANG PESISIR MORTENTulisan Raiha Bahaudin terbitan Nubook 2015Sekitar tahun 2016 apabila menghadiri majlis bual bicara penulisan ramai teman teman menyebut tentang buku ini termasuk teman teman bukan Melayu Terbaca pula reviu Naim Al Kelantani mengatakan buku Asmar Shah terbitan 2016 Sekolah Kehidupan mirip dengan jalan cerita Kunang Pesisir Morten Rasa ghairah hanya tuntas pada 6hb Julai 2018Kalau sudah pernah berdiri di hadapan rumah Melayu di jambatan sungai Melaka dan mendongak melihat laluan monorel bacaan tentang kawasan tersebut di tahun 80an tentulah jadi bertambah teruja Setiap helaian dibaca cermat Raiha punya stail tersendiri melakarkan kisah coming of age dengan baik sekali POV yang dipilih agak pelik aku yang mewakili pencerita tidak menjadi watak utama ianya diserahkan pada Dhiya yang dinamakan sempena nama aktress Indo 70an Widyawati Sudah tentu ianya m


  • Arif Zulkifli

    Kindle Kunang Pesisir Morten ePUB ¾ Kunang PesisirPDF EPUB Ê cutabovebarberagencycouk kunang book, pesisir epub, morten download, Kunang Pesisir pdf, Kunang Pesisir Morten EpubAh Dah lama aku tak baca buku yang banyak bermain dengan perasaan Ada masa kau senyum ada masa kau ketawa ada masa kau hampir menitiskan air mata Ah itulah buku yang bagus bagiku Buku yang penuh dengan emosi Yang banyak bermain dengan perasaan ini Semua orang kena baca buku ini Wajib


  • Sharulnizam Mohamed Yusof

    Kindle Kunang Pesisir Morten ePUB ¾ Kunang PesisirPDF EPUB Ê cutabovebarberagencycouk kunang book, pesisir epub, morten download, Kunang Pesisir pdf, Kunang Pesisir Morten EpubSudah beberapa kali buku ini saya tunda pembacaannya Dan ternyata penundaan itu tidak saya sesali kerana saya kembali ke alam membaca selepas beberapa peristiwa yang sedikit menyedihkan juga memenatkan Buku ini saya selak selepas keadaan sudah tenangBerbaloiMembaca buku ini kau perlukan suasana yang dapat mencipta rasa hanyut dan tenang menelusuri kisah Dhiya Adi Lim dan beberapa watak lain Hebat Pengembaraan imaginasi yang diselitkan fakta membuatkan saya terpaksa mencari diinternet untuk mengesahkan apa yang dicatat Mengujakan Daya imaginasi penulis Raiha Bahaudin ini tidak harus dipandang enteng Penulis bernaratif


  • ainunsailah

    Kindle Kunang Pesisir Morten ePUB ¾ Kunang PesisirPDF EPUB Ê cutabovebarberagencycouk kunang book, pesisir epub, morten download, Kunang Pesisir pdf, Kunang Pesisir Morten EpubSaya bersyukur Dalam lambakan buku di gerai Dubook dengan lambakan manusia Saya memilih buku ini Walaupun dengan niat cuma untuk mencukupkan 3 buah buku belian kawan Mungkin kerana teringatkan pujian Mutalib Uthman tentang buku ini dalam Facebook nya Karya yang baik Ya Saya suka Patutlah Faisal Tehrani memujinya Kisah anak pemikir visu


  • Bookoo Bookko

    Kindle Kunang Pesisir Morten ePUB ¾ Kunang PesisirPDF EPUB Ê cutabovebarberagencycouk kunang book, pesisir epub, morten download, Kunang Pesisir pdf, Kunang Pesisir Morten EpubKesedaran yang luar biasa lepas aku baca buku niBetapa pemuda pemudi kita seharunya menjadikan Al Jahiz sebagai contoh terbaikKeburukan wajah dan kemiskinan hidup hanya dapat diubah melalui ketinggian ilmubukannya melalui video video viral yang hanya memburukkan diri demi mendapat wang•Ibu Dhiya bagi aku contoh wanita unggulKesilapan mencari pasangan hidup digantikan dengan mendidik anak untuk menjadi lebih berdikaribijak melalui pengalaman hidup dan mencintai buku•Buku ni mengajar aku sesuatu yang sangat memberi inspirasi iaitu 'Room to Read'Betapa bersyukurnya aku dikurniakan minat untuk membaca dan menulisSelain itukeadaan dan rezeki yang ada membolehkan aku membeli buku yang bermutu untuk dibacaSangat berbeza dengan


  • Megat Hanis

    Kindle Kunang Pesisir Morten ePUB ¾ Kunang PesisirPDF EPUB Ê cutabovebarberagencycouk kunang book, pesisir epub, morten download, Kunang Pesisir pdf, Kunang Pesisir Morten EpubTidak dapat tidak setakat bulan Jun di tahun ini ini karya fiksyen terbaik bahasa melayu yg saya pernah baca Jalan cerita yang menakjubkan penceritaan yg bersahaja dan perkembangan karakter yg betul2 menyentuh hati Saya langsung tak sangka betapa padunya mesej cerita ini dengan segala kritikan sosial yg diselitkan dalam pembawakan cerita Dan buku ini begitu kaya dengan naratif adat dan budaya pelbagai bangsa dengan penggunaan nuansa bahasa yg indah Inilah bukti sastera yg berkualiti tinggi Entah kan ianya indie atau tidak saya tak tahu Yg pasti jiika begini kualiti penerbitan indie tabik hormat pada penulis dan penerbit Raiha Bahaudin satu nama yg akan saya tunggu karya beliau seterusnya Menjadi peminat yg setia


  • Khadijah Adam

    Kindle Kunang Pesisir Morten ePUB ¾ Kunang PesisirPDF EPUB Ê cutabovebarberagencycouk kunang book, pesisir epub, morten download, Kunang Pesisir pdf, Kunang Pesisir Morten EpubAwalnya aku rasa cerita bergerak perlahan Yang menjadi daya penarik ialah Dhiya Aku hanya berasa curious terhadap apa yang luar biasa pada Dhiya Sehinggalah sampai di bahagian klimaks memang tak putus baca sampai habis Kini aku terasa kesal tak baca buku ini lebih awal Terima kasih Dhiya yang membuka mata hati ini


  • E. H. Nathasia

    Kindle Kunang Pesisir Morten ePUB ¾ Kunang PesisirPDF EPUB Ê cutabovebarberagencycouk kunang book, pesisir epub, morten download, Kunang Pesisir pdf, Kunang Pesisir Morten EpubSaya ada harapan tinggi apabila membaca buku ini disebabkan popularitinya Itu silap saya Kerana apabila kita terlalu berharap dan meletakkan sesuatu pada tanda aras tertentu kita akan mudah kecewa apabila ia tidak mencapai tahap yang kita sasarkan Saya rasa punca utama buku ini tidak memikat


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *